UNS BCAA 2:1:1 INSTANT (250g) 25serv

29,00KM

31,00KM

Trenutno nema na zalihi

Karakteristike:
-Visoka doza do 9 g BCAA po serviranju.
-Visoka anti-katabolička aktivnost.
-Impresivan anabolički potencijal.
-Ubrzan oporavak nakon treninga.

OKUSI: NARANDŽA, LIMUN, ANANAS, CRNA RIBIZLA, JAGODA...


UNS BCAA INSTANT EXTREME je dijetski suplement visoke razgradivosti u vodi, koja rezultira iz koncentrisane veze razgranatog lanca aminokiselina (BCAA) - L-leucin, L-izoleucin i L-valin u omjeru 2:1:1, u kojoj koncentracija iznosi čak 90%. Ova formula je dizajnirana za sportiste za povećanje čiste mišićne mase i snage skeletnih mišića, ali također efikasno ubrzava oporavak nakon treninga.

U ljudskom tijelu, BCAA se javlja prvenstveno u mišićnom tkivu, gdje one čine više od 35% ukupne težine. Njihov kombinovani učinak anaboličkih efektivnosti podstiče rast mišića. Osim toga, one služe kao izvor energije za rad mišića u slučaju nedostatka glikogena u mišićima.

BCAA ne samo da spriječavaju katabolizam, nego i stimulišu sintezu proteina u mišiće. Indirektno utiču na proizvodnju ključnih anaboličkih hormona, odnosno testosterona i inzulina.

L-leucin se koristi kao međučelijski signalizator, mijenja čitanje gena i uključuje stanje organizma od anabolizma, tako da ima 10 puta veću sposobnost da stimuliše sintezu mišićnih vlakana nego bilo koja druga aminokiselina.

Upustvo za upotrebu:

1 serviranje (2 mjerice = 10 g) otopiti u 200 ml vode.
Na dan treninga - 1 doza prije treninga i 1 dozu poslije treninga.
U danima bez treninga - 1 dozu ujutro, prije obroka.
Konzumirati odmah nakon pripreme.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi