SCITEC BCAA X (120caps)

17,00KM

Trenutno nema na zalihi

Amino kiseline razgranatog lanca (BCAA) u idealnoj proporciji (2:1:1) za spriječavanje razgradnje mišića, brži oporavak i više energije

Osnovu Scitec-ovog preparata  BCAA X, čini BCAA koje predstavljaju razgranate aminokiseline, u koje se ubrajaju L-valin, L-leucin i L-izoleucin.Ove aminokiseline se ubrajaju u red esencijalnih aminokiselina, što znači da ih je neophodno unositi u organizam, jer ljudski organizam nije u mogućnosti da ih sam proizvede.

U slučaju izlaganja organizma pojačanom fizičkom naporu ili pak pri njihovom nedovoljnom unosu putem ishrane, dolazi do razgradnje mišićne mase,tj.procesa katabolizma, a kako ne bi došlo do toga, tu je rješenje u vidu BCAA X.
BCAA X je snažan anabolik, koji povećava sintezu proteina i utiče na povećanje produkcije hormona.
BCAA X pored toga što je anabolik, ujedno i antikatabolik, jer prisutne aminokiseline L-lizin, L-leucin i L-valin spriječavaju razgradnju mišićne mase i obezbjeđuju potrebnu energiju ćelijama.
Ono o čemu je posebno vođeno računa prilikom formulisanja ovog preparata je odnos pomenutih aminokiselina, za koji je istraživanjima utvrđeno, prema Pansportovom saznanju, da najoptimalniji odnosu pomenutih aminokiselina 2:1:1- leucin:izoleucin:valina, kako bi se ostvario željeni rezultat.

Preporučena upotreba: uzimati 1-3 doze dnevno, prije i poslije treninga i u vrijeme katabolizma (npr. prije spavanja)

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi