Novo
No picture

ActivLab - BCAA Xtra - 800g

76,00KM

Aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) dobile su ime zbog svoje jedinstvene razgranate hemijske strukture.

Sve aminokiseline razgranatog lanca su esencijalne aminokiseline, definirane kao, tijelo ih ne može napraviti od drugih spojeva, one se moraju unositi hranom.

BCAA je formula maksimalne jačine koja je osmišljena da osigura 8 500 mg kompleksa čistih aminokiselina slobodnog oblika L-Valin, L-Leucein, L-Izoleucin i L-Glutamin u svakoj porciji. Ove tri aminokiseline koje štede proteine ​​poznate su kao razgranati lanac. Dobro je poznata činjenica da su aminokiseline odgovorne za sintezu proteina, pa otuda i nadimak "građevni blokovi". U novije vrijeme, ovi BCAA -e su ispitani zbog njihovih potencijalnih anitkataboličkih (sprječavanje razgradnje mišića) i anaboličkih (izgradnja mišića) učinaka. Istraživačke studije pokazale su da su BCAA važna komponenta za učinkovit rast mišića, mišićnu energiju i oporavak.
Sastav visokokvalitetnih aminokiselina s razgranatim lancem (leucin, valin, izoleucin) u omjeru 2: 1: 1, obogaćen L-glutaminom. Proizvod je posebno dizajniran za aktivne ljude i sportaše.

L-glutamin, aminokiselina slobodnog oblika, je najzastupljenija aminokiselina prisutna u skeletnim mišićima. L-glutamin može podržati mišićno tkivo ograničavajući razgradnju proteina zadržavanjem dušika, sintezom glikogena i sintezom proteina. L-glutamin također može pomoći u podsticanju i uklanjanju toksina iz okoliša. Tako je L-glutamin prozvan "amino kiselinom mislioca". L-glutamin podržava mišićno i moždano tkivo i učinio je L-glutamin neprocjenjivim dodatkom sportskom režimu.


Preporučena upotreba:
Uzimajte 1-3 porcije dnevno, prije treninga, nakon treninga i/ili prije spavanja. Dodajte 1 porciju (10 g praha - 2 velike žličice) u 200 ml vode. Konzumirajte odmah nakon pripreme.

OKUSJAGODA/DINJA, ANANAS/MARELICA
VELIČINA800g

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi