YAMAMOTO ESSENTIAL ENERGY 200g

45,00KM

Esencijalne aminokiseline iz fermentacije sa dodatkom kofeina.
Postoji nekoliko glavnih funkcija EGP-a. Naročito poboljšavaju opskrbu mišića kisikom i potiču sintezu mišićnih proteina (anabolički i anti katabolički učinak).

Yamamoto® Nutrition Essential AMINO ENERGY je dodatak napravljen od esencijalnih aminokiselina proizvedenih fermentacijom s taurinom, kofeinom, citrulinom, glutamin peptidom i kokosovom vodom, dizajniran za odrasle sportaše koji izvode intenzivne treninge. Esencijalne aminokiseline doprinose zadovoljavanju tjelesnih potreba za proteinima i dušikom, a uključuju i aminokiseline razgranatog lanca (BCAA: leucin, izoleucin, valin), koje se preporučuju za integraciju u prehranu sportaša. Kofein pomaže poboljšati koncentraciju i povećava budnost.

Obezbeđivanje baze esencijalnih aditiva glutamina u peptidnom obliku stvara snažan stimulans eutrofične energetske osnove, a početni odseci creva preuzimaju ga i za nekoliko minuta. Aditivi za citrulin, kofein i kokosovu vodu predstavljaju značajke koje čine Essential Amino ENERGY jedinstvenim u svom žanru.

Essential Amino ENERGY se odlikuje:

Prisutnost aminokiselina razgranatog lanca (BCAA). Razgranati lanci su tri esencijalne aminokiseline, Leucin-Izoleucin-Valin, koji čine oko 30-40% svih mišićnih proteina. Uzimanje BCAA prije treninga olakšava veći napor i metabolizam.

Esencijalne aminokiseline iz fermentacije. Postoji nekoliko glavnih funkcija EGP-a. Naročito poboljšavaju opskrbu mišića kisikom i potiču sintezu mišićnih proteina (anabolički i anti katabolički učinak).
Glutamin u obliku peptida. Glutamin je najzastupljenija aminokiselina prisutna u mišićnom tkivu. Glutaminski peptid bolje se apsorbira od glutamina u slobodnom obliku (zahvaljujući prisutnosti peptida koji mu omogućavaju da opstane u probavnom traktu), a ujedno je i stabilniji u otopini.

Visoka koncentracija L-citrulina. Integriranje L-citrulina pokazalo se korisnim za povećanje razine arginina (kao i citrulina) u krvi koji je dostupan za sintezu dušičnog oksida, kao i za ostale funkcije u kojima sudjeluje. Studije su pokazale da s istim doziranjem i primjenom (oralno), citrulin povećava razinu arginina u krvi gotovo dvostruko više, u usporedbi s istom dozom arginina.

Kofein. Kofein je ergogeno sredstvo koje povećava nivo energije, puta reakcije čini efikasnijim i poboljšava koncentraciju.
Kokosova voda. Kokosova voda je prirodno bogata elektrolitima, posebno kalijumom, koji pospješuje hidrataciju tijela tokom treninga.

Trenutno nema recenzija korisnika.

Napišite svoj ​​osvrt

Napišite svoj ​​osvrt

Povezani proizvodi